HELEMAAL GELUKKIG MET DE AANKOOP VAN UW NIEUWE HUIS? NU BEGINT
HET PAS…DE INRICHTING! HIERONDER DIVERSE TIPS EN WOONINSPIRATIE:

De indeling

Begin bij het inrichten van uw huis met een juiste indeling. Bekijk alle functies die u in de woning terug wilt laten komen. Denk hierbij aan koken, eten, slapen, relaxen, werken etc. Houd hierbij rekening met ramen, vensterbanken, draairichtingen van de deuren. Het is vooral erg belangrijk om goed te bekijken waar juist veel of minder daglicht naar binnen komt. Daarnaast zijn de zichtlijnen in de woning van belang. Probeer zichtlijnen zo min mogelijk te doorbreken. Zo creëert u een overzichtelijk en ruimtelijk huis. Wat goed kan helpen is om meubels op schaal uit te knippen en ze op een plattegrond uit te leggen. Probeer alles hierbij mooi uit te lijnen!

Kleur injectie in de badkamer

Wil je kleur toevoegen in je badkamer en mee gaan met de trends? Breng een kleuraccent aan met metaalkleuren zoals brons, brass of koper. Of ga voor (rosé)goud. Zo mooi! Je ziet deze kleuren onder meer terug in kranen, fonteintjes, douchegoten en bedieningspanelen. Zo haal je heel subtiel kleur in je badkamer en geef je de ruimte een luxe touch.

Parket visgraat

Wie de ontwikkelingen op het gebied van vloeren een beetje gevolgd heeft kan het bijna niet gemist hebben: visgraatvloeren zijn weer helemaal in en komen in steeds meer interieurs tevoorschijn. Bent u op zoek naar een nieuwe vloer neem dan zeker een visgraatvloer mee in uw overwegingen.

Denk Groot

Laat kleine meubeltjes, zoals een bijzettafeltje en accessoires nog even weg. Hoe verleidelijk het soms ook kan zijn, is het echt verstandiger eerst met de grote meubelstukken te starten. Een keuken, bank, eettafel, kasten en een bed zijn het meest prominent in de ruimte aanwezig. Door eerst met de grote meubels te beginnen, krijgt u niet alleen beter zicht op de ruimte in huis, maar kunt u ook uw uitgaven beter spreiden.

Moodboard

Maak een persoonlijk moodboard. Wanneer uw indeling klopt en het lichtplan hierbij mooi aansluit, is het verstandig om een moodboard te maken waar uw favoriete kleuren, materialen en meubels op terugkomen. Wees kritisch! Houdt het moodboard rustig en plak enkel plaatjes en materialen waar uw hart echt sneller van gaat kloppen. Een te vol moodboard zorgt niet voor betere keuzes, maar enkel voor meer chaos. Pinterest is tegenwoordig natuurlijk een geweldige toevoeging om inspiratie op te doen, of zelfs ter vervanging van een moodboard. Wanneer uw moodboard klaar is stelt u het kleurenpalet samen. Verstandig is niet meer dan drie kleurtonen op te nemen.

Kleuren

Welke kleur u ook kiest, of het nu donkerblauw of juist roestbruin is, de trend is om deze kleur volledig door te voeren in uw interieur. Kies voor uw interieur kleuren uit hetzelfde kleurpalet, daardoor past alles goed bij elkaar. Dat oogt chic, origineel én gedurfd!

Kleuren die we in 2019 veel gaan zien zijn natuurlijke, aardse kleuren zoals beige, okergeel, donkerbruin, wijnrood, donkerpaars, petrolblauw en donkergroen. Creëer het luxe gevoel door het gebruik van rijke materialen zoals velours en glanzende stoffen. Ook het gebruik van goud en marmer is helemaal terug van weggeweest. Wat tenslotte absoluut niet mag ontbreken in een hedendaags interieur zijn kamerplanten. Planten zuiveren de lucht, zorgen dat u zich beter kunt ontspannen en het zijn bovendien prachtige eyecatchers in uw interieur. Ga voor groot en heb lef!

Lichtplan

Ga op tijd aan de slag met een lichtplan. Denk goed na over de richting van het daglicht en de hoogtes van lichtbronnen. Vergeet ook niet om rekening te houden met de stopcontacten en elektrapunten. Wanneer u op tijd een plan maakt kunnen er eventueel nog extra punten toegevoegd worden of verplaatst worden. Zo voorkomt u minder fraaie oplossingen zoals bijvoorbeeld kunststof kabelgootjes. Bij een lichtplan maken we onderscheid in algemeen licht, functioneel licht en sfeerverlichting. Denk bij algemeen licht aan mooie (inbouw)spots op verschillende punten in de woning. Bij functioneel licht aan een goede leeslamp of bijvoorbeeld de verlichting boven de eettafel. Bij sfeerlicht kunt u bijvoorbeeld denken aan een mooie wandlamp die warm en zacht licht geeft. Een dimmer mag eigenlijk niet ontbreken!

Voor nog meer inspiratie, download hieronder vanaf 4 maart het Zuidzicht Magazine!

Partners