Duurzame verwarming en koeling in uw appartement!

Duurzaam wonen begint met efficiënt energieverbruik. Bij Zuidzicht is gekozen voor een uiterst efficient verwarmings- en koelingssysteem dat gebruik maakt van aardwarmte. Hiermee wordt uw woning tot wel 5 keer efficiënter verwarmd en gekoeld dan bij een traditionele thermostaat. In combinatie met een uitstekend isolatiepakket, heeft u een zeer energiezuinige woning met minimale energielasten.

De technologie die hiervoor gebruikt wordt zijn de allernieuwste generatie bodemwarmtepompen.

Hoe werkt het?

De warmtepomp maakt gebruik van een duurzame energiebron, namelijk de aarde. Er worden zogenaamde lussen in de aarde aangebracht tot maximaal 150 meter diep. Deze lussen onttrekken energie aan de aarde en verhoogt deze tot een temperatuur die geschikt is voor verwarming. Hierbij wordt de energie van een lagere naar een hogere temperatuur “gepompt”. Vervolgens wordt deze energie via koudemiddelleidingen naar de hydrobox (binnendeel) geleid. Daar wordt de gewonnen energie (warmte) overgebracht naar het afgiftesysteem in uw woning, in dit geval de vloerverwarming. Omdat de lussen op een constante temperatuur liggen van 11 tot 13 graden kan in de zomer deze temperatuur ideaal gebruikt worden als koeling. Dus ook bij een hete zomer is de woning altijd koel. 

Een aantal voordelen op een rij

  • U koopt een toekomstbestendige woning waarbij u rekening houdt met het milieu. Verwarmen in de winter en koelen in de zomer.
  • Lage energielasten en een optimaal comfort in de woning. De warmtepomp is maar liefst 5 x zuiniger dan een traditionele CV ketel.
  • De allernieuwste aardwarmtepompen met een systeem dat nauwelijks onderhoud vergt.
  • Slimme en gebruiksvriendelijke bediening via uw telefoon of tablet. U kunt dus van afstand uw temperatuur regelen en bedienen.

Partners