ZORG EN WOONCOMFORT

Met het uitgangspunt ‘Wat kan iemand nog wel zelf en waar kunnen wij ondersteunen als het niet meer alleen lukt’ biedt Stichting NiKo zorg op maat. Dit kan zowel thuis als in een aantal zorgcentra van NiKo. Dankzij een samenwerking tussen de ontwikkelaars van Zuidzicht en Stichting NiKo kunnen senioren die dat wensen gebruik maken van de zorg van NiKo. Dit maakt het voor ouderen gemakkelijk om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen.

Soms kunt u wel wat extra hulp gebruiken. Omdat u ouder wordt, ziek bent of herstelt na een ziekenhuisopname. Ook in appartementencomplex Zuidzicht staan de medewerkers van het thuiszorgteam NiKo voor u klaar. Het team bestaat uit verpleegkundigen en verzorgenden die veel ervaring hebben met zowel het werken in het verzorgingshuis als in de thuiszorg. NiKo werkt met een klein team waardoor u zoveel mogelijk dezelfde vertrouwde gezichten ziet.

De wijkverpleegkundige is de spil van het team en zal in een intakegesprek met u verhelderen welke ondersteuning u nodig heeft en hoe deze kan worden georganiseerd. Dit hoeft niet perse van medische aard te zijn. U bent van harte welkom om mee te doen met de dagelijkse activiteiten die door NiKo georganiseerd worden. Voor wie graag actief bezig is, zijn er activiteiten zoals koersbal en bewegen voor ouderen. Wie meer van wat rustiger vermaak houdt, kan kiezen uit activiteiten als luisteren naar klassieke muziek, handwerken of een kopje koffie drinken en de krant lezen in het restaurant. Zo’n twee keer per maand is er een optreden of toneelvoorstelling en een aantal keren per jaar organiseren ze uitstapjes, thema activiteiten, een voorjaarsmarkt en een kerstmarkt ,etc. Kortom: binnen Stichting NiKo is een groot aanbod waar de zorgvrager en u als bewoner van Zuidzicht uit kunt kiezen. Al deze activiteiten zijn gericht op het bevorderen van de vitaliteit en het opdoen van sociale contacten. Deze activiteiten vinden plaats bij Stichting NiKo op slechts 400m afstand van Zuidzicht.

Iedere dag een verse maaltijd

Als u moeite heeft om zelf een gezonde maaltijd te bereiden, bieden de koks van Stichting NiKo u de mogelijkheid om incidenteel, regelmatig of dagelijks thuis te genieten van een dagverse koude of warme maaltijd. De maaltijden worden door bij u thuisbezorgd. De maaltijden worden traditioneel en per individuele klant op bestelling gekookt. Het aanbod van de maaltijden varieert dagelijks, zodat u op uw eigen persoonlijke menukaart kunt kiezen uit verschillende gerechten.

Partners