IDEALE LOCATIE NABIJ BINNENSTAD, HEILOOËRBOS EN WINKELCENTRUM OP 100 METER

alkmaar

Alkmaar is een schitterende stad met een rijk verleden dat teruggaat tot halverwege de 13e eeuw. Dat is vandaag de dag nog goed te zien. In het historische centrum vindt u vele monumenten en andere bezienswaardigheden. Wat bijvoorbeeld te denken van de wereldberoemde Kaasmarkt?!

Lopend door de smalle straatjes of varend over een van de vele grachten, kunt u genieten van al het moois dat Alkmaar u te bieden heeft. Smul van een hapje of een drankje op één van de gezellige pleinen, bezoek een van de vele evenementen die jaarlijks in en rond Alkmaar worden gehouden of ga shoppen. De stad telt vele winkels, van grote merken tot kleine speciaalzaken. De diversiteit, maar zeker ook de kleinschaligheid, maken Alkmaar een zeer plezierige stad om in te wonen, te werken én te leven!

 

Winkelcentrum op slechts 100 meter lopen

Voor uw dagelijkse boodschappen bent u binnen 2 minuten lopen in het winkelcentrum met een verscheidenheid aan winkels, waaronder een AH XL, de Etos, Gall&Gall, Shoeby, Xenos, Action, de Hema, een visboer en nog veel meer.

Maar u hebt nog veel meer op een paar minuten loopafstand. Binnen 4 minuten kunt u genieten van het eeuwenoude Heiloöer Bos of u kunt een bezoekje brengen aan het landgoed Nijenburg. Gaat u nog net iets verder dan bereikt u al snel Bergen, Bergen aan zee, Egmond en Egmond aan Zee. Lekker uitwaaien aan het strand of een wandeling maken door het duingebied. Op fietsafstand is dit allemaal uitstekend te doen.

Hotspots

Vanaf appartementencomplex Zuidzicht is het voorzieningenaanbod enorm. Of u nu naar de kust wilt of wilt genieten van de oud-Hollandse kaasmarkt op het Waagplein, de regio Alkmaar heeft het! We kunnen ze niet allemaal benoemen, maar we hebben een top 10 gemaakt van leuke hotspots in de buurt.

Partners